SADENJE KOSE İ METODA SADENJE

PRESİDJİVANJA KOSE

PRESİDJİVANJA KOSE

sac-ekimi

Transplantacija kose je proces presađivanja zdrave kose sa prosipanjem na leđima i stranama glave do prosječnih područja.

Da bi se uspešno obavljali, folikuli dlake trebali bi biti zdravi i gustina bi trebala biti dovoljna. Boja kose, glatka ili kovrdžava, utiče na ishod procesa.

 

 

 

FAZE RADNE TRANSMISIJE KOJA;

  1. Brijanje kose,
  2. Primena lokalne anestezije,
  3. FUE metod koji koristi 0,7 mm udarce koji se uzimaju jedan po jedan,
  4. Stvaranje prednje linije kose,
  5. Dajte odmor da jedete,
  6. Otvaranje mikrokanela u prirodnom pravcu za uzimanu kosu,
  7. Unošenje korena u otvorene mikrokanale,
  8. Konačno oblačenje.

 

TEHNIKA TRANSPLANTACIJE KOSOVAfue-teknigi-ile-sac-ekimi

FUE (folikularna Ekstrakcija) Tehnike

To je proces uzimanja folikularnih jedinica (snop kosa) kroz mikromotor. Ove dlake se prenose na područje koje je sipalo.

Najveća prednost metode FUE je da ne ostavlja nikakve tragove, a kosa je min. 3000 max. 7000 graftova se mogu ukloniti. U ovoj metodi se apsolutno ne koristi skalpel, na kose se ne vrši šivanje. FUE je najčešće korišćena tehnika transplantacije kose u današnjem svetu.

FUT (Folikularna Transplantacija Jedinice) Tehnike

To je proces uklanjanja kosu kožu između dva uva tako što ih seče u traku i razdvaja ih u pojedinačne folikularne jedinice (snop za kosu). Najveća prednost ovog metoda nije potrebna frizura. S obzirom da je šiva u području gde se uzima kosa, postoji vrlo tanka linij.

 

KAKO JE PREDNJA LICA HAIR?

Jedna od sine qua non transplantacije kose je da nacrta desnu liniju fronta. Ako prirodnost linije prednje linije nije dovoljno data u operaciji transplantacije kose, možda se ne desi zadovoljavajući rezultat. Prilikom crtanja prednje linije kosa, treba uzeti u obzir strukturu glave osobe, veličinu prostora za balanje, količinu grafta, starost i očekivanje osobe.

Jedini razlog što vidite u obliku travnatog čoveka koji vidite u društvenom životu pojavio se kao rezultat ne obraćanja pažnje na ova pitanja. Ako je kosa kompatibilna sa strukturom glave, setva će biti uspješna. Ako odgovarajuća linija kose nije ogrebana, veoma je teško vratiti se i raditi. Crtanje kose daleko ispred osobe neće se uklapati u budućnost i neće se prirodno zaustaviti, neće u potpunosti zadovoljiti osobe iza linije. Dakle, linija mora biti daleko iza onoga što je napred. Sva ova pitanja objašnjavaju osobi, a prednja linija kose treba odrediti.

PODESAVANJE GUSTİNE KOSE

Podešavanje frekvencije u regionu koji će se poseći zavisi u potpunosti od količine grafta koji se dobija sa donatorskog mesta. Prosečna količina kose u cm² je između 80-100 graftova.

Sa operacijom transplantacije kose se može podesiti maksimalno 60 graftova. U nekim pojedincima, željeni rezultat se dobija sa 25-30 transplantacija grafta po cm 2, dok kod nekih ljudi potrebni su 50-60 graftova po cm 2 da bi se postigao željeni rezultat. Prilikom podešavanja frekvencije kose, treba uzeti u obzir neka očekivanja. U toku operacije, osoba treba biti obaveštena o učestalosti njegove kose.

Osoba treba da utvrdi njegova očekivanja prema dostavljenim informacijama. Inače, operacija možda neće biti zadovoljna koliko uspešna osoba prolazi.

TRANSPLANTACIJA KOSOVA NAKON PROCES

3 DANA POSLE: Prvo pranje kose se vrši i pranje se ponavlja dnevno jednom dnevno.

10 DANA POSLE: Krišti se sipaju u području gde se održava setva, a kosa se pojavljuje kao prljava brada.

20 DANA POSLE:: Kosa koja je posećena privremeno se prolazi i ovaj proces traje oko tri meseca.

3 MESECA POSLE: Nova dlaka počinju da izlaze umesto prosipane kose.

6 MESECA POSLE: 60-70% dlaka je završeno.

8 MJESECA POSLE: 80-90% dlaka je završeno.

12 MJESECA POSLE: Sve posečene kose su uklonjene i završene.

Ako je područje veoma široko, treba se izvršiti druga sesija. Za to mora proći najmanje 6-8 meseci. Mesec dana nakon operacije, možete ići u frizerski salon, ali brijanje i brijanje treba obrijati 6 mjeseci bez upotrebe brijača.

Hi 👋