SADENJE KOSE İ METODA SADENJE - Transes Hair Transplant

SADENJE KOSE İ METODA SADENJE

Presidjivanja Kose

Transplantacija kose je proces presađivanja zdrave kose sa prosipanjem na leđima i stranama glave do prosječnih područja.

Da bi se uspešno obavljali, folikuli dlake trebali bi biti zdravi i gustina bi trebala biti dovoljna. Boja kose, glatka ili kovrdžava, utiče na ishod procesa.


Presadjivanje Brade İ Brakova

Na djelu brade i brakova grene rastu.Dlake ne postoji nikakva terapija.Ovaj problem se moze resiti jedino presadom.Presada brade se moze vrsiti na mjestu povrede,opekotine,retke brade ili na bradi.Ako je ranije imala neka operacija presada brade se vrsi metodom FUE. FUE metodom se uzimaju greftovi kojodgovaraju tjelu brade.


Fue Tehnika

Opisati nacin na koji se korjeni kose presadjuju jeznacenje rjeci(grafta).Zadnjek dela glave izmedju dva uha,gdeje kören kose najbolji uzimase po jedan i jedan kören(grafta),i prenosi se na deo glave gdeje opala kosa, to jeste transfer korenja.Koreni kose se prenose spravom roja se naziva mikromotor.


Sadjeni Kose Na Neobri Janu Glavu

Mnogi ljudi kada cuju da ce da im opaone kosa.(koji misle presadjivati kosu) onio dustaju.Za ove ljude dabi im olaksali i oduzeli zle misli upotreblene su mnoge metode i strazene.Ova metoda se vrsi posebno na osobe kojim je malo opala kosa.


Dhi Sadjenj Kose

Ovom metodom se korenovi dlaka (greftovi) uzimaju pojedan i jedan zadnjek dela glave(zatijok).İ prenosi se na delu glave gde je opala kosa.Vrsenjem transfera korenova se prenosi tako da se otvaraju uski kanali.U DHİ transplatacaji nisu potrebni kanali.


Presadjivanje Vedja

Vedje su jedan od glavnih izraza naseg lica.Do opadanja vedja moze doci u slucaju povrede ,opekotine neko nezgode,ili u u slucaju neke bolesti i bolesti kose.Tako da se presadjivanje vedja vrsi ovam osobama ili osobama koje zele zadebljati svoje vedje.Za presadjivanje vedja uzimaju se köreni (greftovi) zaonjek dela glave(zatijok).Koji odgovaraju licu osobe.


Presadjivanje Kose Kod Zena

İspitivanje opadanja kose.Kao prvo treba u podrebiti lecenje pomocu ljenkova.A ako se ne dobiju povoljeni rezultati onoa se istrazue da li je to.Genetsko opadanje koje nije prolazno,tada mozete izvrsti presadjivanje kose.Presada kose kod muskaraca i kod zena nema nikakve razlike.Kod zena se koreni(graftovi) uzimaju s meta donora po jedan i jedan.Koren i prenose se na mesto gde je opala kosa.


Perkutana Tehnika

Uzimanjem korena(graftova) s zadnjek dela glave(zatijok) ne prenose se u ocne kanale nego u uske okrugle rupice koje su otvorene pomocu tankih i gala, to je naziv ove tehnike.Za svaki kören dlake se otvaraju posebne rupice,prema debljini korena.Da se u toku transplatacije nebi koreni ostetili.


Ozilci Pri Sadjenju Kose

Ozilci na telu se operatima mogu izleciti od %20- do %30 posto.Ako se rana nalazi na delu tela ge ima kose oda tu ozilci dolaze do visek izrazaja.Za brisanje ovih oziljaka ne postoji nikakav tehnolocki aparat.Najbolja metoda za pokrivanje oziljaka je metoda presadjivanje korenova olaka.


P.R.P

Metoda P.R.P se upotrebljuje prineizlecivoj rani i ortopediskom lecenju.To je bila metoda,koja se koristi u kultivaciji i sijanju,zahvaljujuci njegovom i sceljenju i negovanju u regionu i teksturi.Na svakoj povredi tela celi je trombosita se okupljaju na tom delu.


Mezoterapija Kose

Mezoterapija kose,sve sto potrebu je kosa vitamine,minerale,proteine kose u bacuju tankim iglama u delu koze gde se nalazi kosa,naziva se mezoterapija.Ovim procesom se omogucava da kosa brze ozivi.Ova metoda se u potrebljava kod zena i kod muskaraca.


Prirodna Linija Kose

U presadi kose najvaznijeje da posle sadjena kosa izgleda prirodna.Za ovo je nazvaznija linija kose.Zato pri presadi kose treba odredit liniju prema licu i izgledu glave.Linija kose se odrejuje prema covekovom celu.Odreojujuci liniju kose treba se priorzavat odredjenih pravila.


Tehnika İce Greft

Ovom metodom uzeti koreni(graftovi) kose se naucno cuvaju na hladno,oblozenim rastvorima koji cuvaju da nebi izumali.Ova hladna smesa cuva körene nijovo tkivo i celije.


Rucho U Nosenje U Dara İ Bochi Prorez

Ovaom metodom uzimanje greftova se vrsi rucno s pincetom koja lici na olovku bez ikaku bez ikakuog elektricnog aparata.

Ovu metodom koristi mnogu malo osoba.Ne upotrebljava se zato sto du go traje u jeonom seansu se maze uzeti najvise 2500 graftova.Ova aperacija traje najmanje dva dana.Ova podrazumeva veliki problem za osobu koja bi htela da vrsi .


Presada Mikromotorom

Poslednja metoda kojom se uzimaju korenovi aparatom koji se zove mikromotor.Na mikromotoru se stavljaju specijalne pincete kojma se uzimaju koreni kose.Pincete su debele od 0,5 do 0,7mm. Mikromotorom se koreni uzimaju pojedan i jedan.Za ovu presadu korena brzina mikromotora je mnogo vazna.Brzina mikromotora se odredjuje prema tkivu ikorenu kose bolesnika.Ovom metodom se presadjivanje vrsi mnogo brze nego rucni presadjivanjem.


BHT(Presade Korena Sa Tijla Na Glavu)

Presade korena sa tijla,grudi,nogu i ruku u radjena su uspesna i straz i vanja.Presada sa ovih delova tjela se vrsi u slucaju da s mesta glave najkojem ce se uzimati koreni nema dovoljan broj korena za mest ona rojem ce se saditi.Za ovu presado se koristi metoda FUE.Ali dlake na telu nisu iste sa drakama glave.Dlake stela koje su presadjene na deo glave,treba im par godina da bi zauzele istu karakteristiku dlakama glave,i da bi izrastale u istoj duzini.


PRESADA KOSE GOLD FUE

U svetu se najvise u potrebljuje metoda FUE tehnike.Na osnovu ove metodde su razvijene.Druge metode Gold FUE je jedna od ovih metoda.Cilij razvoja ovih metoda je,da osobama kojim se bude prsa ojivala kosa,tkivu nanosi maj minimalnije ostecenje.Jeona od ovih metoda je metoda koja se sada upotreblijuje.